maanantai 30. marraskuuta 2015

183. Lihasrappeuma ja liikunnallisuuden perusosaaminen

Liikkuminen ei käy ajattelun tapaan, ei etenkään ulkoa luettujen koulutyylisten ajatusten tapaan. Siksi liikkumista ei voi opetella kirjoista vaan itse harrastaen, tekemisen innolla oppia. Liikkumisella on oma meininkinsä, vireensä, sille sopiva tekemisentapansa, joka on liikkumisen taidon perusta.

Liikkumisestaan epävarma ihminen varoo yleensä joitakin liikkeitä ja tekee ne siksi kovin hitaasti, mutta liikuntatunneilta tiedämme, että hitaasti tehdyt liikkeet ovat kropalle kaikista rankimpia, usein lähes mahdottomia tai mahdottomia, sillä ne vaativat valtavasti lihasvoimaa. Siksi niistä rasituksen suuruuden vuoksi jää myös jälkikäteen kipeät lihakset, mikä tekee liikkumisesta pariksi päiväksi hankalaa ja kivuliasta.

Paikoillaan oleva ihminen jäähtyy, ja niin hänen jalkojensa ym kehonlämpötila voi vastata kylmettyneen kehonlämpöä ja tuttu totuus on, etteivät kylmettyneen jäsenet toimi kunnolla vaan ne toimivat vasta, kun terve normaalilämpö on kauttaaltaan palannut niihin.
Samoin liian ohuet vaatteet, esim. se, etteivät alusvaatteet ovat pitkälahkaeiset & -hihaiset ja oikein lämpimät, voi tuoda jäseniin liikaa viileyttä ja siksi toimimattomuutta. Liian alhainen kehonlämpötila on kai Suomessa yleisin syys jäsenten toimimattomuuteen.


Katso myös:
Lämmittelyohjeita http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2015/01/viileaan-sopeutuminen.html
129. Selkävaivat ja urautumattomuus & urheilullisuus  11.10.2015
106. Liikkuvuuden ja kunnon ylläpitämisestä  24.8.2015  http://parantamisesta.blogspot.fi/2015/08/liikkuvuuden-ja-kunnon-yllapitamisesta.html
53. Ohjeita kovin heikkokuntoisen liikunnan aloittamiseen  2.6.2015  http://parantamisesta.blogspot.fi/2015/06/ohjeita-kovin-heikkokuntoisen-liikunnan.html
167. Liukkaalla kaatumisen varominen ja pehmentäminen  18.11.2015
182. Paranemisen huonous ja samantapaisten vaivojen parantaminen  30.11.2015
174. Vanhuudenjäykkyys ja liikunnallisuus & herkkyys  24.11.2015
173. Liikunnan jälkeiset lihaskivut ja yhtä suuren huomion omistaminen liikkumiselle  23.11.2015
172. Lihassäryt & krampit ja liikunnallisuus & lämpö  23.11.2015
175. Polvikipu ja polven pitäminen oikeassa asennossa  24.11.2015
178. Kivut energianpuutteesta ja lämpö sekä positiivisen mielin puuhaaminen  25.11.2015


5. heinäkuuta 2021   Jos jollakin on kamalan heikot vatsalihakset, niinnhän ei kebties ole oppinut, mitensaada elämässään mahdollisuus tunteidenmukaiseen toimintaan, mitä kai opettaisivat elokuvat ( eivät kai jännittävät ), markkinoilla tms kiehtovassa tapahtumassa kojuineen käyminen ja omien haaveiden duunnalta harrastukset ajattelematta haaveiden niistä toteutuvan vaan siksi että olisi jotakin sentyyppistäkin elämässä. 
6. heinäkuuta 2021   Tuossa tuo, että harrastaa harrastuksia haaveiden suunnalla olettamatta sitä rieksi haaveisiin, liittyy siihen, että nuo haaveet kai olivat tuolle yksilölle käytännössä mahdottomia ja siksi tarttee korvata ne sillä sun tällä tekemisellä haaveiden suunnalla, ihan niin kuin jonkun kuoltua usrampi henkilö ja tekeminen yhdessä korvaa jotenkin tyhjän paikan elämässä eli sitä sun tätä samantapaista plus monipuolisesti tervehenkistä elämää.

7. heinäkuuta 2021   Jos jollakulla ovat vatsalihakset kuin poissa käytöstä, se kai johtuu siitä, että jokin elämänalue on mätä tai puuttuu, ja ihmisellä itsrllään kenties on meininki/arvot, joka myös aiheuttaa samantapaista, eli tarttis vaihtaa tervehenkiseen elämään ja noudattaa sivistystä.
Jos pitkään sairaalassa olleella on kotiin päästessään heikot lihakset vähän kuin kohmeloinen, niin tarttis harrastaa terveitä elämäntapoja, mm luonnon kauneuden ihailemista ja liikkumista, edes muutaman sekunnin pätkä kerrallaan, ja siitä vahvostua sekä hankkia elämänsisältöä, positoivista tekemistä. 
8. heinäkuuta 2021   Jos pitkään sairaalassa olleella eivät kotiin päästyä vatsalihakset oikein toimi, kerää ainakin yksi männyn käpy ja pidä se aarteenasi tai laira jonnekin, minne männynkäpyjä yleensä voidaan laittaa, esim. aidan päälle tai kivwn juurelle, siis heikkovatsalihaksinen itse tekisi näin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti