sunnuntai 13. joulukuuta 2015

200. Lonksuvat nivelet ja oikeat liikeradat & lihasten tuki

Jos nivelesi lonksahtaa, on liikeratasi ollut väärä. Luultavasti liikerata on ollut liian ajateltu ja sinun pitäisi vaihtaa tuntemusten mukaiseen liikeradan löytämiseen: mistä tuntuu menevän oikein. Usein oikea liikerata on eri suuntaan, eri kohdista kuin lonksahtava.
Nivelet myös tarvitsevat lihaksia tuekseen. Jollei lihaksia jännitä esim. lonkkaansa liikuttaessaan, niin nivel lonksahtaa paljon helpommin. Lihasjännityksen tulisi olla tervehenkistä ja tunteidenmukaista. Vahvista nivelen sivussa olevia lihaksia, jotka tukevat niveltä.
Jos nivelesi lonksuvat, et saa käyttää ollenkaan niin paljoa painoa niille, esim. kropan painoa tai puntteja.
Nivelten lonksumista tulee siis välttää.
Katso myös 53. Ohjeita kovin heikkokuntoisen liikunnan aloittamiseen  2.6.2015  http://parantamisesta.blogspot.fi/2015/06/ohjeita-kovin-heikkokuntoisen-liikunnan.html
106. Liikkuvuuden ja kunnon ylläpitämisestä  24.8.2015  http://parantamisesta.blogspot.fi/2015/08/liikkuvuuden-ja-kunnon-yllapitamisesta.html


13.11.2022   Jos esim käden liikkeen josskin kohdassa nivel, jänteet tms jotenkin muljahtavst tai kuin naksahtavat, niin silloin sillä kohden on liikettä hahmotettu useammasta sosiaalisesta, emotionaalisesta tai jonkin tekemisen perspektiivistä. Pitäisi hahmottaa kukin perspektiivi erikseen, myös ne, jotka tulevat toisilta esim sosiaalisten muistumien myötä. Kukin perspektiivi kuvastuu kehonkuelessä tietynlaisena kehon asentona, liikkeiden laajuutena siinä tienoilla ja tyypillisenä liikkumistapana. Sinun pitäisi liikkua kehonkielessäsi sillä kohden kjvastuvaa perspektiiviä pitkin, mieluiten omaasi, ja vaihtaa käden ym asentoa ja tyyliä, jos saavut toisen perspektiivkn alueelle. Sinun pitäisi putää selkeänä mielessä sen näkökulman asento ja sen liikkumistapa, jota käytät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti