sunnuntai 8. marraskuuta 2015

152. Tervola-nimestä

Äitini, joka oli Tervola-sukua muttei itse ollut ollut nimeltään Tervola, kertoi lapsuudessani, että Tervola suvun jäsenet katsottiin niin paljon lääketieteellistä tietämystä ja omaa parannustaitoa omaaviksi, että heidät otettiin lääkäreiksi ja sairaanhoitajiksi ilman lääketieteen koulutusta.
Toisaalta hän kertoi, että terveyden vaaliminen oli siitä hyvä linjaus, että se opetti muutenkin elämänviisaammaksi ja viisaammaksi, suuremman ymmärryksen omaavaksi. mikä toi maailman suuria kysymyksiä parannettaviksi, korjattaviksi ja vei ison osan Tervoloiden energiasta. Tämä puoli Tervola-nimessä tai siis terveissä elämäntavoissa on minua itseäni aina kiinnostanut ja lääketiede taas ei. Mutta kirjailen näitä näkemyksiäni sitä mukaa, kun niitä tulee mieleen. Muista aiheista olen kirjoittanut paljon, mm omakustannekirjoja ja blogeja sekä videoita asiaaiheista.

17.4.2017   Tämän blogin ideana on tehdä tuo Tervola-nimen tuomien parantajantaitojen oppiminen kaikille peruskoulun Suomessa käyneille vilpittömästi parantamisesta kiinnostuneille mahdolliseksi, sillä pyrin kirjaamaan ihan koko parantamisnäkemykseni tähän. Lisäksi linkeillä kirjoitus terveistä elämäntavoista ja toinen vuodenajoista, jotakin ajattelukyvystä yms. Mutten nyt sitten ole kysellyt, että mihin tämän blogin ohjeet kelpaavat. Kirjoittelenpahan vain varmuuden vuoksi.

7.7.2017   Muistelen äitini kertoneen, että ainakin aikanaan laissa tais äädöksissä on erikseen mainittu, että Tervola-sukunimen omaavat kelpaavat ilman lääketieteen koulutusta lääkäreiksi ja sairaanhoitajiksi, saavat jopa lääkärin tai sairaanhoitajan paperit toiveensa mukaan, jos vain osaavat hygienian tms ok. Tämä siksi, että Tervola-suvun jäsenillä on tavannut olla hyvät parantajantaidot, kai kaikista parhaat, ja parhaat parantajat on luonnostaan haluttu lääkäreiksi ja sairaanhoitajiksi, jos ovat kiinnostuneet noista töistä. Kenties oli myös mainittu, että muut vastaavat tai paremmat parantajantaidot omaavat pääsisivät myös lääkäreiksi ja sairaanhoitajiksi, ainakin jos ovat suomalaisia ja parantajantaidot ovat Suomeen sopivan tyyppiset, esim. jonkun Tervolan opettamat. Tervola-suvun jäsenet ovat tavanneet sanoa, että parantajantaidot johtuvat sukunimestä Tervola eivätkä ole suvun perimäviisautta, vaan jokaisella Tervolalla onollut oma näkemyksensä, oma lähestymistapansa.
Äidinäitin luopui Tervola-nimestä naimisiin mennessään. Äitini oli akateemisesti suuntautunut, insinöörimiehiä arvostava ja koulua piti aina suuressa arvossa senkin jälkeen kun lapsensa olivat jo ajat sitten käyneet koulun. Siksi ajateltiin, että jos opin hänelle ja samoin suuntautuneelle isälleni selittämään asioita lapsena ja nuorena, niin aikuisena osaan kirjata ylös koko parantamisnäkemykseni alusta asti, jos otan Tervola-nimen, mikä minulla on nyt 12 vuotta ollutkin ja olen 45, nainen, lapsesta asti terveistä elämäntavoista, urheilusta, luonnosta ja maailman parantamisesta kiinnostunut, muttei ollenkaan taudeista yms,lääketieteestäkään. Nämä nyt koossa olevat 500 blogikohtaa ovat pääosin muutaman viime vuoden ajalta. Alunperin tavoitteena oli kai parantaa 200 tai 300 tautia, lapsena puhuttiin jsotakin sentapaisesta. Mutta ideana on, että peruskoulun käynyt pystyisi nämä useimmat ymmärtämään. Kirjoittaessani tavoitteeni on ollut, että sairas itse voisi lukea vaivastaan kertovan kohdan tai sen joku juuri lukenut hnelle selittäisi, ja niin paranisi lääkkeittä, hoidoitta. Opetustaitoni ovat tavanneet olla erinomaiset, siitä tuo, että juuri lukenut: jokin osa näkökulmasta saattaa olla opetuksellisesti valittu. En ole lääke- tai ruuanlaittoharrastunut, niin lääkkeistä en osaa sanoa. Lienevätkö jotkin niistä kehitettyjä käsilläparantramistaitojen yms osviitan pohjalta, luulen. Mutta tässä kumminkin koko parantamisnäkemykseni, eli jos se toimii, niin sillä ehkä pääsisi lääkäriksi tai sairaanhoitajaksi, mutta lisäksi tarvitaan terveenä pysymisen taitoja, kiinnekohta terveyteen aina, mutten niitä osaa opettaa.
Tuo blogikohtien määrä, nyt noin 500, vaikuttaa kovin suurelta, mutta toisaalta tauteja ja vaivoja on monta ja niiden parantaminen on tärkeää. Jo yhden vaivan olennainen huojennus monelta riittää motivoimaan tuon 5min- 15min, mitä sen parannusryitys vie tietokoneella kirjoittamista, ja miettimisessä taas tapaan olla kovin nopea. Sen sijaan ikävää on, jos aihepiiri jää päälle, sillä nämä ohjeet syntyvät terveyden näkökulmasta ja katoavat näkyvistä, jos joutuu sairastamisen näkökulmaan. Vertailun vuoksi Haaveammattiin-blogissani http://nopeaoppisuus.blogspot.fi on hyvin osaamani lahja- ja taito-ohjeet, joita on yksi varsinainen kumpaakin ja muutama lisäohje, mutta sosiaalisen lokeron vaihdon ohjeita en osannut kunnolla, minulla oli vain joukko huomioita aihepiiristä, muttei yhtä arkijärkistä hyvin toimivaa avainta kaikkeen kaikille, ja niin noita lokeronvaihdon ohjeita yms elämänohjeita tuli yli 500. Ajattelukyvystä puolestaan olen laatinut noin 15-20-kohtaisen ajattelukurssin blogissani http://pikakoulu.blogspot.fi , mutta älykkyydestä en oikein tiennyt, mitä siitä vielä pitäisi kertoa, ja niin älykkyyteen ja taitoihin liittyviä ohjeita on minulal videomuodossa 200 tai muutama sata, mitä lie, ja tavallisia väärinkäsityksiä käsitteleviä älyä huonontavia virheitä löysin yli 50 kohdan verran. Eli tuo blogikohtien runsaus johtuu siitä, ettei oikein tiedä parasta ratkaisua,mutta on monta huomiota, niin kuin kai muillakin kympin oppilaillakoulussa ja maailmasta laajemmin kiinnostuneila.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti