lauantai 14. marraskuuta 2015

163. Sähköaltistus, sähköiskut ja vaaran välttäminen sekä eheys

Sähköiskuja ja isompaa altistusta sähkölle ja magneettikentille toki pitäisi välttää huolellisesti.

Osa sähköaltistuksen tai sähköiskun tuomasta huonosta olosta johtuu siitä, ettei sähkö ole elinympäristömme luonnollinen elementti vaan liittyy teknologiaan ja rakenteluun. Eheys siis kärsii, kun koko huomio menee sähköön ja teknologiaan, mihin auttaisi eheyden vaaliminen elinympäristössä, esim. viherkasvit, luonto, tervehenkinen elämä ja tervehenkinen elämänsisältö.

Kylläisyys? Hyvät voimavarat? Eheys, esim. ei unenpuutetta? Sovussa ko. teknologian tarpeen kanssa?

30.12.2016   Minullaon vaikutelma, että kun naapurustossa asunut vanhempi erityisen sävellystaitoinen mies, ammattimuusikko tms, sai kovan sähköiskun aina vain uudestaan viallisesta pistorasiasta, niin hän herkällä musiikkimaisella tiedostavuudella havaitsi koko kehonsa, sähkövirran jakauman siinä, virran aiheuttaman rasitteen kullakin alueella sekä raajojensa asennot ja kontaktit esineisiin, lattiaan, kehon osiin yms, sekä sen, että kädet olivat kuivat, sukat jalassa kuivat, lattia ok tavallinen, johto tavallinen yms, sekä ajan kulun ja kehonsa reaktioiden tahdin, jolloin osasi tunteiden ja liikunnallisen lahjakkuuden tapaisella musiikkimaisella tunnelman ja tyylilajin vaihdoksella ohjailla rasitusta, ajatella selkeästi tai jotenkin ok edes, taktikoida ja setviytyä tilanteesta eroon.

4.3.2019   Yleensä toimivimpia ovat luonnostaan monimutkiasen hahmotustavan alueet, sillä siellä on suurin taito ja useimpia vaihtoehtoja. Niitä ovat musiikkimaisesti hahmotetut ja luontoon vertaamalla hahmotetut alueet, joten jos sähkövirta laittaa kramppaamaan, niin musiikkimaisella tavalla liike voisi noilta alueilta käsin toimia. Toinen vaihtoehto on mahdollisimman helpot liikkeet kuten nojaaminen, tyytyväisyys, limppumaisuus, horjahtaminen tai kaatuminen jonnekin päin (varo).

17.1.2022   Muuntaja, ainakin jos se on viallinen, voi levittää ympärilleen voimakasta sähkömagneettista sääteilyä vai onko vain magneettikenttiä, jolloin sen vieressä asuva voi kärsiä siitä kuin sähköallergikko, muyta sähkömagneettisen säteilyn määrä pienenee fysiikan mukaan kääntäen verrannollisesti etäisyyden neliöön, eli kaksinkertaisella etäisyydellä säteilyn voimakkuus on pudonnut neljännekseen ja satakertaisella etäisyydellä  10 000-osaan. Vastaavasti vialliset sähkölaitteet ja kai jotkin vialluset johdot voivat aiheuttaa rätisevän oloista tms sähkökenttäaltistusta ympäristöön, jolloin tarttis heittää pois koko laite ja uusia vialliset kohdot. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti