maanantai 9. marraskuuta 2015

154. Liika teenjuonti ja jalkojen pitäminen lämpiminä

Jos juo lämpimikseen liikaa teetä, niin pitäisi pukea villasukat ja jalkoihin ylipäätään lämpimästi, esim. viltti useasti jalkojen ympärille, jottei tule viileä.
Ei saisi juoda teetä niin viilenneenä vaan kuumana jo.
Pitäisi olla liikunnallinen eikä istua viileässä. Liikunnallisuus saa veren kiertämään koko kehossa ja niin kehon lämptilan arvipinti ja säätely ovat helpommat. Paikoillaan viileässä istuvalle kai käy niin, että osa kehosta viilenee liikaa ja jos juo teetä, niin osa on kuuma, mitä eroja liikunta tasaisi ja toisi omaa lämmönbtuotantoa.
Ihminen kaipaa myös miellyttäviä virikkeitä, kuka aktiivisempia ja kuka laimeampia, jottei tee olisi ainoa virike. Ks. kohta 12. Sokeritauti luonnollisista virikkeistä ja kohta http://parantamisesta.blogspot.fi/2015/06/ohjeita-kovin-heikkokuntoisen-liikunnan.html liikunnasta.

Kasvit ovat sopeutuneet ilmastoon ja niin intialainen tee voi tuoda Intian ilmastoon sopivan tavan olla sään kanssa mm verenkierron ja lämpötalouden osalta, mikä johtaa suurempaan lämmönhukkaan ja sitä kautta lisää paljon teenjuontia. Suomen ilmaston kasveista tehty tee olisi parempi Suomen ilmastossa, voisipa vähentää viileästä johtuvaa teenjuontia.

Lämmittelyohjeuita http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2015/01/viileaan-sopeutuminen.html

16.heinä2016 Jos liika teenjuoti on tottumus, pitäisi silloin, kun ei tunnu siltä, että joisi teetä, niin pitää kunnolla taukoa teenjuonnista yms liiasta juomisesta koko päivä ja seuraavana päivänä pitää huoli, ettei repsahda teenjuontiin vaan virittäytyä terveempiin elämäntapoihin, jolloin jos juo teetä, niin kupillisen tai kaksi ihan eri hengessä kuin ennen eikä tapoihinsa romahtaen. Mutta toki silloin pitää pukea lämpimämmät vaatteet, kun ei kerran tee lämmitä, tai urheilla, syödä, huolehtia lämmöstä muulla tavoin. Muttei tietenkään ole pakko olla yhtä lämmin, jollei tunnu siltä vaan viihtyy viileämpänä, voihan sekin olla eri elämäntavan osa, mutta pitää varoa, ettei epähuomiossa viilene liikaa ja repsahda sitten teenjuontiin siksi.

10.12.2016   Ei pitäisi tuulettaa jatkuvasti ikkunanraosta niin, että jaloissa on kylmä, vaan kerralla paljon ja laittaa sitten ikkuna ihan kiinni, jotta kylmä ulkoilma äkkiä lämpenee kuivaksi sisäilmaksi, joka tuntuu lämpimältä. Jos haluaa kuulla ulkoa linnunlaulun, kulkijat ym äänet, niin ikkunan voi pitää hienoisesti raollaan niin, että tiiviste hiukan koskee ikkunanpuitetta joka kohdasta, muttei lytisty puitteen ja ikkunan väliin, niin äänet kuuluvat hyvin mutta sisään ei tule lähes ollenkaan kylmää ilmaa.

19.8.2017   Vihreä tee näyttäisi avaavan huomiokyvyn koulun ja työn tapaan, ei buddhalaisuuden tapaan. Se kenties sopii kuumaan tai lämpimään ilmastoon, jonne halutaan viileyden tuntua ja selkeää päätä.
Ruskea tee taas tuntuu viittaavan pakkasen tai syksyllä ulkona kylmetyneen pienempään lähialueeseen, joulumaiseen elämäntapaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti