torstai 22. lokakuuta 2015

132. Dialyysi ja vihannekset & marjat

En nyt tätä tiedä sen vertaa, mitä noita muutakaan, mutta jos munuainen on rikki ja joutuu käymään dialyysissä, niin auttaisiko syödä vihanneksia ja marjoja varovasti? Olisivat jotenkin elävöittäviä ja tervehenkisiä.
Esim. tässä järjestyksessä kerralla: ensin lanttulaatikkoa (tms kypsennettyä lanttua muussattuna) ei ihan imellytettynä vaan vähän raaempana ihan kukkurallinen haarukallinen tai pari haarukallista (niin kuin hyvältä tuntuu), sitten tosi kukkurallinen ruokalusikallinen maitorahkaa, vähemmän kukkurallinen haarukallinen porkkanaraastetta, tosi kukkurallinen ruokalusikallinen jälkiruokalusikalla syötynä vähän sokeroituja huoneenlämpöisiä puolukoita (ei ihan tuoreita) ja lopuksi puoliksi vedellä laimennettu 2/3 lasillinen jotakin mansikkamehun (tavallinen tölkki) tapaista haaleaa mehua. Ei muuta ruokaa samalla kertaa.
Mutten näitä osaa.

Ajattelin, että ensin perinteistä suomalaista juuresta,
jota on syöty kypsennettynä perusruokana kun on tehty
ulkona kaiket päivät rankkaa fyysistä työtä ja paljon
oltu säiden kanssa tekemisissä, jotta näkökulma on,
että perin pohjin, viatkin ja hankalat kohdat huomioiden. Sitten
maitotuote, jotta kantaisi moisen rasituksen yli elävöittäviin
tuoreisiin vihanneksiin ja marjoihin päin, joiden toivoin parantavan:
porkkanan elävöittävänä perusruokana ja puolukat vaikutuksen
täydentävänä. Mansikkamehu, jotta kokonaisuus olisi pikemminkin
sunnuntaimainen kuin raaka.
No jaa, en näiutä niin osaa. Yritin vain. En oikein tiedä, miksi
kirjoittelenkaan näitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti