keskiviikko 12. elokuuta 2015

96. Ihmeparannusohjeyritelmä XII * Toukan muodonmuutos

Jos hyönteisten muodonmuutostaito on tietoinen taito, niin se on parhaiten mielessä toukilla yms muodonmuutosvaiheessa tai sen lähistöllä juuri olevilla hyönteisillä.
Katselin eilen heinäsirkkaa ja se tuntui kommunikoivan näin. Se tuntui myös tuumivan, että toukka on putkimainen, jonkin verran muodoton tyyliin "olen vain tässä, elelen". Muodonmuutosta se tavoittaa miettimällä jotakin tiettyä hahmoa, tietynlaista aikuista hyönteistä tyyliin "Olisinpa tuollainen!" Silloin sillä on mielessään uusi hahmo, jollaiseksi kasvaa. Samaan aikaan sillä ei ole mielessä häiritsevää vanhaa hahmoa vaan vanha olemus on kuin muodoton, pois joutava, ei-aikuinen, ei kilpaile samassa sarjassakaan ja niin koko intentio suuntautuu uuden hahmon omaksumiseen.
Toukan mielessä aikuisen hahmon piirteet olennaisesti yhdistyvät siihen, mikä on noiden piirteiden tehtävä elämässä, ihan niin kuin me luonnostaan ajattelemme, että silmillä katsotaan ja korvilla kuullaan tai että olemme sosiaaliselta luonteenlaadultamme tietynlaisia.

Miehet kai käyttävät käärmeitä, matoja ja toukkia malleina oppiakseen naimisen taitoa. Ehkä noissa seksuaalisuuden mielikuvissa on jotakin toukkamaista ja jotakin teinimäistä, mikä myös on kai nuoren muodonmuutokseen liittyvää...

Jos on itsellä hankala lähtötilanne, niin ehkä voisi koettaa upota toukan elämään ja toukan elämänviisauteen kuin elokuvaan, unohtaen huolensa hetkeksi, tai kuin elämänmuutokseen, joka toivon mukaan vie huolet pois. Myös rukoileminen voisi auttaa onnistumaan tässä.

Tukkia on kai eniten keväisin ja kai alkukesästä.

Jos sinusta tuntuu, etteivät toukasta saadut mielikuvat ole kyllin vahvat, selkeät tai monipuoliset, niin vältä kuitenkin mielikuvia sairaasta kehosta ja liian raskaasta elämäntavasta ja sen sijaan mieti terveitä tervehenkisiä hetkiäsi, rukoile, lue jotakin parantavaa. Siis yritä samalla korjata muut vanhat elämäntapavirheesi ja vanhat hahmotustapa- ja asennevirheesi pois ja jatkaa jotakin uskonnollisen kaunista ja tervehenkistä pitkin tai ainakin sellaiseen tukien, eikä vanhaan suohon tottumuksesta upoten. Useampi parannuskikka etenkin uskontoon tukien on kai parempi kuin vain yksi, jos siis ovat tervehenkisiä, erityisemmin vahingoittamattomia, ylipäätään elävöittäviä ja parantavia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti