sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

62. Pidätysvaikeudet ja fyysinen toimeliaisuus

Jos ihminen aiemman toimeliaan elämän asemasta ihan vain lösii ja syö, niin arjen viitteeksi voi tulla rento lösö olo kuin helteellä siinä, missä arki ennen oli käytännössä toimeliasta ja hyväntuulisen aikaansaavaa. Silloin voi käydä niin kuin pakkasesta sisään lämpimään tulevalle, että keho rentoutuu alapäätä myöten ja on mentävä heti vessaan, ettei tee housuun. Jännittyneenä on helpompi pidättää kuin rentona. Niinpä terveen toimeliaan kehon lihasjännitysten määrää on lisättävä tervehenkisen fyysisen toimeliaisuuden avulla niin, että omassa mielessä tehty viittaus tavalliseen arkeen ja vanhaan osaamiseen on samalla viittaus fyysiseen toimeliaisuuteen ja ikaasaavuuteen kuten tavallisesti aiemmin eikä vain niin kuin heltteellä.

9. marraskuuta 2018   Erityisesti kai kutomisen tahdin pitäminen mukavana, tavoitteenomaisena, hyvänä ajanviettotapana tai tulevaisuuden kiinnekohtana esim. kuluvassa päivässä on liian hidastahtiata ja löllöä, aikaansaamatonta virtsan pidättämistä ajatellen, vaan olisioltava reippaampi,oltava reipas kivoin tavoin,joihin kiinnittyy päivänsäelämänsisältönä.

18.8.2019   Kun olin nuori, perheessämme oli vanha  musta keskikokoinen villakoirauros, jolla oli vanhemmiten virtsankarkailua, mihin auttoi kuulemma suolaton ruokavalio.

25.9.2019   Tänä vuonna ihan syksyn alussa vaikutti siltä, että etelämaalaisilla ja etelämaalaisittain elävillä oli monella virtsanpidätysvaikeuksia, mikä kai johtui siitä, että olivat kropan keskeltä tropiikkilaisen löhöileviä, kuin estootomia, mutta reunoilta viileän sään tuomalla jähmeydellä ja kankeudella tai ainakin eri tyylillä, ja niin kokonaisuus ei jotenkin pelannut yhteen. Eli siloin kai tarttis lisää ulkoilua ja ilmastotaitoja, vaikkapa kiertää puiston kautta kävellen tai harrastaa liikuntaa viileässä tai viileähkössä. Kun varsinaisesti tuli syksy, heitä kai se ongelma katosi, kun lihakset olivat jännittyneemmät.

11.10.2019   Virtsaa pidätetään puristamalla kehon röörit kiinni pitkältä matkalta, esim. 10 cm, kehon sisällä, ei siis vain uloimmilla osin kuin luukku kiinni. Eri ihmisten ruumiinrakenne, mielenlaatu ja päivän toimeliaisuus ovat erilaiset, samoin aika seuraavaan vessakäyntiin, ympäristön ja kehon lämpötilat, yms. Niinpä ei pidä ihan tarkkaan kopioida ja pitää seuraa virtsanpidättämisen osalta vaan pikemmin napata ideoita, että miten ko taito menee, ja tehdä kumminkin omaan tahtiinsa, omalla tavallaan.

2.12.2019   Ensinnä tarttee huolehtia, ettei ole kova pissahätä tai liian kova pissahätä virtsarakkonsa tilavuuteen nähden, eli käydä vessassa, jos on yhtään pissahätä ja josa on juonut, niin jopa uudemman kerran, ja käydä vessassa, jos on lähdössä jonnekin tai pitkään ollut käymättä vessassa.
Jotta keho toimisi oikein, olisi oltava liikunnallinen perusvire, terve kroppa, mikä tarkoittaa liikuntaa, josta itse on viehättynyt, josta pitää kokemuksena, niin kroppa jää mieluummin siihen vireeseen. Ja tarttis olla niin hyvä kunto, että ryhti on ok ja lihasten vire jaksaa kantaa ryhdin ym kehon toiminnot niin kuin tervettä ja toimeliaisuuteen sopivaa on, toimeliaisuudessa viihtyvää.

27.1.2020 Talvella ulkona kylmettyminen voi tehdä sen, että laskee housuun. Eli tarttis varoa kylmettymistä. Kengät eivät saa kastua ja jalkojen on oltava kokonaan kuivat ja lämpimät, samoin muunkin kropan ja vaatteiden siis kuivat ja aika puhtaat.

Ei saa istua kylmällä tai tulee virtsarakontulehdus tms, voi laskea alleen, jos peffa viilenee liikaa. Tarttee autossa laittaa lapaset, myssy tai lämmin kaulaliina tuolille peffan lämmikkeeksi ennen kuin istuutuu.

28.3.2020   Jos pissan ja/tai kakan pidättäminen on taito, jota ei osaa, niin sen opettelemisessa ykkösjuttu on käydä riittävän usein vessassa, mm ruuan ja juoman jälkeen, ulos lähdettäessä ja sisälle tultaessa sekä heti, jos on yhtään hätä. Pissan ja kakan pidättämisen hankaluus kai usein liittyy siihen, että kroppa on kuin putki, kuin toukka, josta kaikki vain mene läpi, etenkin jos on juuri jotain syönyt. Se kai usein liittyy siihen, että syö ja juo enemmän kuin olisi hyväksi, ja niin kaikki ei mahdu kroppaan sisälle, vaan kun jotakin syö tai jio, niin se painaa tavaraa toisesta päästä ulos. Liian lämpimät vaatteet ja siis liian lämmin keho, muttei varsinaisesti vbiileäkään saa olla, ollenkaan, ja liian epäliikunnallinen tapa olla ja elää aiheuttavat lötköyttä, joka tuo tätä samaa vikaa. kanssa jos ihmien on kömpelö säätelemään kehon toimintoja, niin se voi aiheuttaa samaa, ja siihen kai auttaisi luonnon kauneuden ihaileminen, radion musiikista harrastuminen ja liikunnan harrastaminen jotenkin kivalla hyvällä tavalla.

1.4.2020   Jos on yhtään kuumottavat posket tai niin kuin voisi olla kuumetta, niin on tarkistettava, ettei ole yhtään märät tai kosteat kengtä tai kosteat sukat, ja ei saa olla liian viileät sukat, kengät eikä jalat vaan on pidettävä jalat ja nilkat & koko jalat koko ajan lämpiminä lämpöisin puhtain kuivin vaattein ja lämpöisin jalkinein sekä välttämällä viileässä tai kylmässä paikoillaan olemista. Jos on kylmät jalat, esim. ksatuneet kengät, niin siitä tulee helposti lirimäinen pikkupissa tai siompikin ja on käytävä heti vessassa ja vaihdetta kuiviin lämpöisiin vaatteisiin.

22.5.2020   Virtsanpidätysdvaikeudet eivät kuitenkaan ole ollenkaan niin yleisiä kuin jotkut luulisivat, sillä on yleistä, että pahantekijä katsoo voivansa peittää pahnatekonsa vertaamalla sityä pissaan, tai joissakin tapauksissa paskaan, ja niin sellaiset ihmiset suosivat pissahätäisen tms näköistä olemusta. Pissahätään kai yleisin syy on, ettei ole käynyt vessassa kyllin usein. Joillakin on isompi virtsarakko kuin toisilla, ja niin ei voi edes juomisen, hikoilun tms määrästä päätellä, että tarttis käydä vessassa vain yhtä usein kuin joku toinen tai toiset yleensä. Tropiikissa vettä haihtuu kehosta paljon, mikä vähentää vessassa käymisen tarvetta, luulen, mutta Suomessa niin ei käy juuri ollenkaan, paitsi joskus kesäkuumalla tai ihan kuivassa huoneessa tms. Afrikassa kuulemma afrikkalaiset pitävät luonnollisena olla pidättämättä pissaa tms, ja pissivät siihen, missä sattuvat olemaan tai käyttävät vaippoija, väitti joku, mutta silloin siis puuttuu perustaito ja se olisi opetettava kai samoin kuin lapsille, jos siis muuttaa viileämpoään ilmastoon. Suomessa yleinen syy yllättävään pissahätään on,että jalkapohjilla tms jalan alaosalla on viileä, esim. viileä lattia tai vetoa. Kaikki eivät myöskään tiedä välttää viileällä istumista. Eri ihmisillä on jonkin verran eri ruumiinrakenne, luonteenlaatu, terveys, yms, joten virtsan pidättämisen tapa on eri ihmisillä erilainen, joku ei esim. pidätä lähes ollenkaan, koska on tyhjä rakko, ja viereisellätaas on vessahätä niin, ettei voi sosiaalista kautta matkia. Joillakin on kai lääke, joka auttaa virtsan pidättämisessä, mutta silloin tapa, jolla he ovat, ei käy matkittavakjsi, sillä kokonaisvaikutus on yhdessä lääkkeen kanssa eikä se, mitä ihmien tarkoituksella tekee, riitä,mutta vireen ja teon kokonaistuloksen matkimalla kenties voisi onnistua, jos ei kiinnitä huomiota siihen, mikä on on ihmisen itsensä ja mikä lkääkkeen.

13.6.2020   Karpaloiden sanotaan auttavan virtsaan liittyviin vaivoihin.

8.7.2020   Jos juo paljon ja miettii vain, että koskakohan se tulee toisesta päästä ulos, tms, niinhuomio ei ole siinä, miten keho käyttää nestettä hyväkseen, vaan virtsantuotossa, ja niin ehkä jää osa tarpeellisesta nesteestä käyttämä'ttä ja niin tarvitsee lisää juotavaa, ja toisaalta nesteestä tosiaan silloin syntyy enemmän pissaa, luulen. Eli olisi juomiseen liittyen kiinnitettävä sekä juodessa että myöhemmin huomionsa siihen, miten keho tarvitsee nestettä ja saa sitä ja miten se sen kjäyttää hyväkseen voidakseen hyvin ainakin lähitunnit/lähiajat. Lue kohta
194. Suolatasapaino, kuona-aineet, myrkyt yms ja pissalla käymisen tapa  10.12.2015

Tässä blogikohdassa mainitut ovat vikoja, jotka aiheuttavat virtsanpidätysvaikeuksia, joten ne olisi kaikki korjattava, huolehdittava kuntoon, eikä vain osaa niistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti